söndag 29 juli 2012

Diggiloo!!

I mina kvarvarande arbetsuppgifter har ingått att ordna hotellrum för den norska tågpersonal som övernattar i Trollhättan under den tid tågtrafiken är avstängd mellan Trollhättan och Göteborg på grund av banarbeten. Det har varit ett antal sådana de senaste somrarna och ibland också andra tider på året. Det började 2005 och frånsett sommaren 2007 har det varit avstängning mellan 5 och 10 veckor varje sommar. I år blir alltså sjunde gången. Det är också den sista sommaravstängningen - det återstår bara två kortare innan årsskiftet.

Hotell First Kung Oscar har ställt upp med rum - sex per dygn - till ett bra pris och med bra service. Det har helt enkelt varit trevligt att samarbeta med dem liksom vårt ordinarie hotell, Scandic Crown i Göteborg. Hotellet har dessutom den fördelen att det ligger nära järnvägsstationen. Några somrar har hotellet bjudit in sina bästa kunder att besöka Diggiloo-turnén när den varit i närheten. Första gången lyckades de pricka in enda kvällen den sommaren då jag var uppbokat på något annat. Sedan har mina tidigare omtalade prostatabesvär ställt hinder i vägen. Att sitta fyra timmar på en show där man visserligen tar 30 minuters paus men det å andra sidan finns alldeles för få bajamajor var inte tänkbart.

Nåväl, nu är jag opererad och den här gången passade det utmärkt, i synnerhet som jag nu har fått en efterträdare och det var förstås lämpligt att han följde med. Så i fredags var vi på Gullmarsvallen i Lysekil och såg showen. Det blev en fantastisk kväll - inte minst hade vi tur med vädret.

Uppskattningsvis var där 3 000 personer. Det märktes inte minst i backen ner mot entrén.

Det fanns platser på främre parkett, där vi satt, och det fanns platser på bakre parkett men man kunde också sätta sig i backen ner mot vallen. Många hade egen stol med sig dit. Vi på främre parkett bjöds på såväl stol som program utöver showen.

Ett rejält scenbygge hade gjorts men det behövdes för stundtals var det många som var på scenen samtidigt.

Så några bilder från själva showen. Bilderna är tagna från 14:e raden och det gick inte att undvika skymmande huvuden på några av dem. Ber om överseende för detta.

Först ut var en ny talang, 17-åriga Hanna Boquist, som gjorde två extranummer före själva showen. Hon hade vunnit en artisttävling på Torps köpcentrum där priset var att få medverka vid Diggiloo i Lysekil. Det här är en flicka som kommer att gå långt. Lägg namnet på minnet.Hon kommer säkert att höra talas om sig. På något sätt fick jag vibbar från den gången jag första gången såg  Carola.

Så började själva showen och bland de första numren var att Lotta Bromé kom in med en stor trumma på magen. När jag såg att hon skulle vara med trodde jag först att det var för att hon skulle få komma ut och få frisk luft men hon var en fantastisk duktig showartist. Hon är alltså inte bara Sveriges duktigaste radioprogramledare. Och hon kan sjunga också.

Sedan ledde hon det svenska damfotbollslaget i ett nummer. Eller var det inte de. Väldigt likt i alla fall. Laget utgörs av Lisa Stadell, Jessica Andersson, Charlotte Perelli, Fridha och Åsa Engman.

Så kom ståuppkomikern Thomas Petersson in och fick publiken att vika sig dubbel av skratt. 

Även Jessica Andersson visade sig vara rapp i käften och inte bara en gudabenådad sångerska. Här i samtal med Lasse Holm om hur hon upplevde showen år 2010 då det dansades ballongdans.

Så kom han! Sveriges bäste trumpetare i dag och frågan är om inte till och med självaste Ernie Englund kan slänga sig i vägen när Magnus Johansson spelade den förres paradnummer Gotländsk Sommarnatt.

Men Lasse Holm verkar ha lite problem med att hitta rätt på dragspelet. Inte så lätt att spela på skåpet med ett skadat finger men han klarade det.

Magnus Carlsson kommer in på scenen och man kan konstatera vilken stor sångare han är. 

Liksom Charlotte Perelli är en stor sångerska - om man nu inte ser till kroppsstorleken. 

Om möjligt ännu bättre blir det när Charlotte och Magnus sjunger duett. Hade inte himlen lyft sig under Magnus Johanssons trumpetspel hade den säkert gjort det nu.

Även Markoolio var med. Jag vet inte om han hade en dålig kväll men han kom inte till sin rätt i detta stora sammanhang.

Vilket dock The Moniker (Daniel Karlsson) gjorde. En mycket mångsidig sångare och artist som man tyvärr ser alltför lite av annars. 

Det får bli allt för den här gången men jag har fler bilder och dem kommer jag att visa lite senare, närmare bestämt här.

Som vanligt kan du klicka på en bild och starta ett bildspel. Därifrån kan du högerklicka på "Visa bild" och få bilden jättestor. 





Inga kommentarer: